Duurzaam & verantwoord ondernemen

Knus vindt het belangrijk producten te vervaardigen die duurzaam en zo diervriendelijk mogelijk geproduceerd zijn, met oog voor mens en milieu.

Certificaten, tweedehands en lokaal
Kosten voor certificaten zoals het GOTS certificaat liggen erg hoog, waardoor materiaal duur wordt. Daarom biedt Knus betaalbare alternatieven, die niet altijd biologisch, maar wel duurzamer zijn dan wol die direct in winkels of bij groothandels wordt afgenomen. Zo kiest Knus voor tweedehands wol, zowel ingekocht bij particulieren als tweedehands winkels. Ook komt er materiaal van lokale schapenboeren en spinsters uit Nederland, waarvan Knus weet dat zij diervriendelijkheid heel belangrijk vinden en het welzijn van de schapen wordt gerespecteerd. Zo worden vachten niet te vroeg geschoren en vindt geen verminking plaats.

Bij Knus wordt ook gewerkt aan duurzame fournituren van natuurlijk materiaal. Zo wordt als het mogelijk is gebruik gemaakt van katoengaren en het streven is in de toekomst biokatoen te gebruiken. Knopen zijn van hout en/of niet nieuw materiaal (bijvoorbeeld van oude kleding)

Papiergebruik, printen en verzenden
Voor het versturen van onze producten maken we enkel gebruik van gerecyclede en niet gebleekte papier- en kartonsoorten. Printen doen we zoveel mogelijk dubbelzijdig.

Voor het verzenden maakt Knus (ook) gebruik van Vaculop, een plastic envelop die gevacumeerd kan worden, waardoor veel door de brievenbus past. De plastic envelop kan na ontvangst bij het plastic afval en de papieren buitenenvelop bij het oud papier.

Energieverbruik
In het kantoor/atelier van Knus maken we gebruik van groene energie. Wind en zon zijn duurzame energiebronnen die onze planeet niet onnodig belasten. Daarnaast wordt de website groen gehost in de cloud.

Recyclen
We ontkomen er niet aan in ons bedrijf papier, karton en plastic te gebruiken. Waar we wel invloed op hebben, is wat er gebeurt met het afval ná het gebruik. Bij Knus wordt al het papier, karton en plastic gescheiden en ingeleverd voor hergebruik. Als je van ons een pakketje ontvangt, willen we je vragen om met de verpakkingsmaterialen hetzelfde te doen. Inleverlocaties voor jouw gemeente vind je hier.